Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Ahir zamanda imanını muhafaza etmek için gençlere ne tavsiye edersiniz?

Oluşturulma tarihi: 29.01.2025 20:26    Güncellendi: 29.01.2025 20:26

Ahir zamanda imanını muhafaza etmek için gençlere ne tavsiye edersiniz?

Hocam bu ahir zamanın cazibedar fitnelerinde günahların her tarafımızı sardığı çıplaklığın had safhaya ulaştığı içki zina faiz ve diğer haramlara kolayca ulaşılan bir dönemde imanımızı ve ahiretimizi nasıl muhafaza edeceğiz? Özellikle biz gençlere bu konuda neler tavsiye edersiniz?

Sevgili kardeşim sadece bu düşüncede olmak bile Allah’ın izni ile imanın korunması için bir artıdır. Kişinin imanının elinden gitmesi korkusuyla yaşaması başlı başına bir seviyedir. Her şeyden önce bu endişeniz canlı kalmalı ve kendinizi bir an bile olsa garanti görmemeyi sürdürmelisiniz. Bununla birlikte size hepimize maddeler halinde bir liste hazırlayacak olursak şunları söyleyebiliriz:

  1. İslam birliktelik dinidir. Yalnız başına kalmak başlı başına bir afettir. Eksik ve kusurlara rağmen her zaman bir topluluk ile beraber olmak tercih edilmelidir.
  2. İnsan kendi başına yeterli olamaz. Her daim istişare edilecek hayatın zorlukları ve güzellikleri karşısında danışılacak tecrübeli yaşça ve ilimce büyüklerden oluşan bir kadronun tavsiyeleri ile yol almak hepimiz için vazgeçilmez olmalıdır.
  3. Haramlara bulaşmamak değil haramlara yaklaşmamak temel esas olmalıdır. Zira imanın etrafında cirit atan şeytan bu noktalardan sokulmayı öncelemektedir.
  4. Benzer şekilde şüpheli konuları da uzak kalma eylemiyle değerlendirmek gerekir.
  5. Dine ait olmayan ama din diye sanılan "bidat" fiil ve düşüncelerden kaçmak imanın korunmasının en temel şartlarındandır.
  6. İmanın önünde destek olarak duran ilk başlıklarımızdan biri de ibadetlerdir. Farz olan namaz anne babaya iyilikle muamele etmek gibi görevlerimiz ihmal edilmemelidir. Hatta bunların üst perdeden yapılması gevşetilmesinin önüne geçmektedir. Mesela; namazların camide cemaatle kılınması camisiz cemaatle kılınmasına tercih edilmelidir. Bu olamıyorsa camisiz cemaatle kılmak yalnız başına kılmaya öncelenmelidir. Bu da olamıyorsa vaktinde tek kılmak gecikmiş tek kılmaya tercih edilmelidir.