Normal şartlarda bir kabre yalnız bir cenaze defnedilir. Zaruret hâlinde bir kabre birden çok cenaze konulabilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.) Uhud şehitleri için böyle bir uygulama yapmıştır. Fakat bu durumda cenazelerin arası toprak vb. bir şeyle ayrılmalıdır (İbn Mâze el-Muhît 2/193).
Önce defnedilmiş olan cenaze tamamen çürüyüp toprak hâline gelmedikçe bir zaruret olmaksızın kabrin açılması ve bu kabre ikinci bir cenazenin defni caiz değildir. Cenaze çürüyüp toprak hâline geldikten sonra aynı kabre başka bir cenaze defnedilebilir (İbn Kudâme el-Muğnî 3/443-444; Mevsılî el-İhtiyâr 1/320; Nevevî Ravda 1/658; Mehmed Zihni Ni‘met-i İslâm 602).
Cesedin ne kadar sürede çürüyeceği konusu toprağın cinsine ve bölgenin iklimine göre değişir. Önceki cesedin çürüdüğüne dair zann-ı gâlip hâsıl olunca aynı kabre ikinci bir cenaze defnedilebilir. Daha önce defnedilen cenazenin çürüdüğü kanaatiyle mezar açıldığında çürümeyen bazı kemikler bulunursa bu kemikler bir tarafa çekilip araya topraktan bir set yapmak suretiyle ikinci cenaze defnedilebilir.