Uzman olmak için Şimdi başvurun.
✕Değerli kardeşimiz
Bu bilginin aslı-astarı yoktur. İncil’de -genel olarak- Hz. İsa’nın hayat hikâyesi bazı öğütleri ve havarilerin tebliğleri ile muhatapları olan insanlar arasında geçen bazı hususlar yer almaktadır. İncil’de şeriat olmadığı için muamelat ve hukukla ilgili hükümler yer almamıştır. Çünkü bu konuda Hz. İsa’nın dininde Tevrat’ın hükümleri geçerlidir.
İslam dininin kaynağı olan Kur’an’da ise dünya ve ahiretle alakalı olan ontolojik ahlaki hukuki ilmi muamelat ve ibadet gibi her türlü bilgiye yer verilmiştir. Özetlersek Kur’an’da “Yaş kuru ne varsa hepsinin açıklaması vardır.” (Enam 6/59)
Bediüzzaman Hazretlerinin şu ifadeleri konumuza ışık tutmaktadır:
“Yaş ve kuru her şey içinde bulunduğunu şu âyet-i kerime beyan ediyor. Öyle mi? Evet her şey içinde bulunur. Fakat herkes her şeyi içinde göremez. Zira muhtelif derecelerde bulunur. Bazan çekirdekleri bazan nüveleri bazan icmalleri bazan düsturları bazan alâmetleri; ya sarahaten ya işareten ya remzen ya ibhamen ya ihtar tarzında bulunurlar. Fakat ihtiyaca göre ve maksad-ı Kur'ana münasib bir tarzda ve iktiza-yı makam münasebetinde şu tarzların birisiyle ifade ediliyor."
"Ezcümle: Beşerin san'at ve fen cihetindeki terakkiyatlarının neticesi olan havarik-ı san'at ve garaib-i fen olarak tayyare elektrik şimendifer telgraf gibi şeyler vücuda gelmiş ve beşerin hayat-ı maddiyesinde en büyük mevki almışlar. Elbette umum nev'-i beşere hitab eden Kur'an-ı Hakîm şunları mühmel bırakmaz. Evet bırakmamış. İki cihet ile onlara da işaret etmiştir…” (Sözler s. 252-253)
İncil’de bu gibi konulardan eser bulamazsınız.
Aslında herkes bu konuyu tahkik edip gerçeği görebilir. Kur’an’ı ve İncil’i okuyup bu iki kitabın karşılaştırmasını yapabilir ve gerçekten hangisinde daha geniş bilgi olduğunu -gözüyle aklıyla- görebilir.
Şunu peşinen söylemeliyiz ki İncil geniş kapsam açısından Kur’an’la kıyaslanamaz bile...
Selam ve dua ile...
İslami Destek Sitesi