Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Teslis inancına sahip olan Hristiyanlar Ehl-i kitap mıdır?

Oluşturulma tarihi: 31.01.2025 23:17    Güncellendi: 31.01.2025 23:17
Soru Detayı

- Bunların kestikleri hayvanların eti yenir mi; Müslümanlar bunlarla evlenebilir mi?
- Hristiyanlıktaki teslis inancını açıklar mısınız?
- Bu inanca sahip kimseler şimdi de Ehl-i kitaptan sayılır mı?
- Bunların kestikleri hayvanların eti yenir mi?
- Müslümanlar bunlarla evlenebilir mi?

Değerli kardeşimiz

Cenab-ı Hak Maide Suresinin 17. ayetinde de şöyle buyurmaktadır:

“Andolsun ki Allah Meryem’in oğlu Mesih’dir diyenler şüphesiz kafir olmuştur. De ki: “Eğer Allah Meryem’in oğlu Mesih’i anasını ve arzda bulunanların hepsini yok etmek isterse kim Ondan bir şey kurtarabilir? Göklerin yerin ve aralarındaki her şeyin mülkü (hakimiyeti) Allah’ındır. O dilediğini yaratır ve her şeye kadirdir.”

Bu konudaki bazı ayetler aşağıdaki gibidir:

"Yahudiler Üzeyr’e Hristiyanlar da İsa’ya Allah’ın oğlu dediler. Daha önce kâfir olmuş kişilerin sözlerini taklit ediyorlar. Allah onları kahretsin." (Tevbe 9/30)

"Allah’ın çocuğu oldu." dediler. Hâşâ O yücedir göklerde ve yerdekilerin hepsi Onundur hepsi Ona boyun eğmiştir." (Bakara 2/116)

"Ey Ehl-i kitap İsa Allah’ın peygamberidir. Tanrı üçtür demeyin. Allah ancak tek bir ilahtır. Çocuğu olmaktan münezzehtir."(Nisa 4/171)

"İsa’ya Allah diyenler kâfir olmuştur. Halbuki Mesih 'Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin.' demiştir. 'Allah üçün üçüncüsü.' diyenler de kâfirdir." (Maide 5/72 73)

Bu ayetlere göre teslis inancının varlığı yeni değildir. Çünkü Allah onlar için "kafir" demektedir. Demek ki Hristiyanların teslis anlayışları Peygamber Efendimiz (asm) zamanından öncesine aittir. Buna rağmen Kur'an-ı Kerim onlar için aynı ayetlerde Ehl-i kitap tabirini kullanır. Bu nedenle teslis inancına sahip olanlar Ehl-i kitaptır kestikleri yenilir ve Ehl-i kitap kadınla evlenmek de helaldir.

İlave bilgi için tıklayınız:

TESLİS.
Teslise inanan bir Hıristiyan’ın Allah inancı ne derece makbûl ve ne ölçüde geçerlidir?

Selam ve dua ile...
İslami Destek Sitesi