Uzman olmak için Şimdi başvurun.
✕- Biseksüelliğin (bir insanın hem karşı cinse hem de kendi cinsine ilgi duyması) hükmü nedir?
- Haram mıdır?
- Eşcinsellik ile bir tutabilir miyiz?
Değerli kardeşimiz
Uzmanların bildirdiğine göre her iki cinsiyetten kişilere karşı cinsel olarak ilgi duyan veya duygusal ilişki içine girme potansiyeli yaşayan kişiler biseksüel olarak tanımlanır. Bu tanımdan anlaşıldığı üzere BİSEKSÜEL kimse -ister erkek ister kadın olsun- hem karşı cinse hem de kendi cinsine ilgi duyan kimsedir.
Duygusal ve cinsel olarak sadece kendi cinsiyetindeki kişilere ilgi duyan kişiler ise eşcinsel olarak tanımlanır.
Bu gibi insanlar yanlış fiilde bulunmadıkları müddetçe bu hissi taşımaları kendilerine bir mesuliyet getirmez.İslam dini imkanat değil vukuat ile hüküm verir. Yani bir insanın kendi içinde bu tür bir his taşıması onu mesul etmez; bu hissi fiil ortamına taşıdığı zaman mesul olur.
Hissi olarak bazı kadınları erkek ve bazı erkeklerin kadın hissine yakın his taşıdıkları bir vakıadır. İşte bu hislerini fiil ortamına taşımadıkça ve dine zıt hareketlerde bulunmadıkça mesul olmayacaklardır.
Bu dünya imtihan meydanıdır. Herkesin bir imtihanı vardır. Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Kimi insanlar cinsellikle kimileri kumar içki gibi hususlarda imtihanı şiddetli olabilir. Bu durumda hiç mücadele etmeden teslim olmak doğru değildir.
Zaaf sahibi olmak teslim olmayı gerektirmez. İnsan cinsellikle ilgili kapıldığı duygulardan dolayı mesul olmaz. Ancak bunları fiiliyata dönüştürürse mesul olur. Kısa dünya hayatında günaha karşı sabırla mükellef olan insan zaaflarına sabretmeli ve sonsuz bir hayatta sıkıntısız bir hayatı kazanmak için çalışmalıdır.
a) İslam’a göre bir nikah akdi olmadan karşı cinslerin -şehvetle bakmaktan cinsel ilişkiye kadar- gösterecekleri her türlü duygusal davranışlar -derecesine göre- haramdır.
b) Aynı cinsten olanların birbiriyle (erkeğin erkekle kadının kadınla) nikah akdi kıymaları caiz değildir haramdır.
c) Bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere BİSEKSÜELin karşı tarafla olan ilgisi normal insanların ilgisi gibidir. (a) maddesindeki hükme tabidir. Evlenme şartlarına haiz ise karşı cinsle İslam’ın emrettiği nikah akdini kıyabilir ve bunda bir sakınca yoktur. Bu konudaki İslami kural şudur:
“İnsanın bir vasfının suçlu olması diğer vasıflarını da suçlu kılmaz.”
“Bir kimsenin işlediği bir haram ona helali de haram kılmaz.”
“İçki içmek kumar oynamak namaz kılmaya oruç tutmayan mani olmadığı gibi nikahsız gayrimeşru ilişkiye girip zina eden kimsenin bu suçu onun meşru dairede nikahla evlenmesine mani değildir.”
d) BİSEKSÜELin kendi cinsine ilgi duyması ise (b) maddesindeki hükme tabidir. Nikah söz konusu olmadığı gibi ilişki de söz konusu olamaz.
İlave bilgi için tıklayınız:
- Eşcinsellik erkeğin erkeğe ilgi duyması durumunda alınması ...
Selam ve dua ile...
İslami Destek Sitesi